No niin taas se on alkanut. Nimittäin tämä jokakeväinen koirankakkakeskustelu. Kaupungilla kulkiessani viime viikolla en voinut itsekään olla huomaamatta, että niitä jätöksiä oli aika paljon ja ihan keskellä jalkakäytävää. Itse kahden koiran omistajana en voi kuin ihmetellä miten on niin vaikeaa kerätä kakat pussiin! Eihän kukaan voi olla sitä mieltä että on kivaa kävellä siksakkia kun yrittää vältellä astumasta näihin pommeihin. Ei myöskään ole kovin kivaa huomata, kun tulee kotiin ja riisuu kengät että huh, huh mikä löyhkä - ja ei kun pesemään kenkiä ja parhaassa (pahimmassa) tapauksessa myös eteisen matto.

Kunnat/kaupungit voisivat myös edesauttaa tämän ongelman poistumista lisäämällä reilusti roska-astioita. Olen asunut usealla paikkakunnalla ja jokaisessa on ollut sama ongelma - saa kävellä kilometrikaupalla kakkapussi kädessä ennen kuin löytää roskiksen. Roskisten puuttuminen ei kuitenkaan oikeuta koiranulkoiluttajia jättämään jätökset keräämättä mutta asia on kyllä tehty turhan vaikeaksi.

Koiran kakat ei ole ainoa varma kevään merkki. Lumen sulaessa esiin tulee mitä ihmeellisimpiä asioita joita ajattelemattomat ihmiset ovat heittäneet talven aikana. En voi ymmärtää tätä nykypäivän menoa, ihmiset ovat laiskoja ja itsekkäitä. Roskia ei jakseta viedä kotiin asti tai edes seuraavaan roska-astiaan vaan ne on pakko heittää kadulle. Koiranomistajana minua ottaa erityisen paljon päähän lasinsirut! Mikä ihme vimma ihmisillä on heittää pullot katuun ja jättää sirpaleet makaamaan niin että seuraava(t) koirat jotka siitä tulevat saavat varoa tassujaan. Ja onhan nämä sirpaleet vaaraksi myös pikkulapsille, jotka voivat kaatua ja satuttaa kätensä lasiin tai ehkä jopa ottaa niitä mielenkiinnosta käsiinsä ja ehkä jopa pistää suuhunsa.

Haastan tällä kirjoituksellani kaikkia koiranomistajia mukaan siistimmän asuinympäristön puolesta. Näytetään hyvää esimerkkiä muille ihmisille ja hoidetaan lemmikkiemme jätökset siististi pois kaduilta. Samalla kun siinä korjataan oman koiran jätökset niin vieressä olevaa roskaakin voi nostaa ja heittää roska-astiaan. Ei luulisi olevan raskasta ja näin ehkä saataisiin Suomi roskattomaksi ennen kesän tuloa!